El Nostre Arxiu Fotogràfic

La professora d’història: Comprenent el passat per forjar-se un futur

La professora d’història (Les héritiers), una pel·lícula basada en fets reals que ens mostra que hi ha esperança per a qualsevol persona i, sobretot, que mai s’ha de donar per perdut a ningú, un fet que a moltes escoles, tant de Catalunya com d’arreu del món, no es té gaire assumit.

Aquest film de la directora francesa Marie-Castille Mention-Schaar ens mostra que una bona manera d’interessar pels estudis a uns alumnes, que tothom dona per perduts, és despertant en ells el gust pel coneixement del seu propi passat a través dels documents. Conèixer el passat ens ajuda a tots, sens dubte, a enfrontar el futur.

Durant tot el llargmetratge, podreu observar com una classe conflictiva que no sembla aspirar a gaire més, acaba participant en un concurs nacional de recerca històrica. Per poder presentar a temps un bon treball, els alumnes d’Anne Gueguen (Ariane Ascaride) llegeixen tot tipus de bibliografia (llibres, còmics, documents, etc.), consulten fons fotogràfics, fan diverses visites a centres memorials i fins i tot reben la visita d’un testimoni per tal de fer el seu treball col·lectiu sobre el tema proposat pels organitzadors del concurs: ”Els nens i els adolescents dels camps de concentració nazi”.

Adrián Cruz Espinosapròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

© 2018 El Nostre Arxiu Fotogràfic

Autor Anders Norén